Campagne: Thuiswerken, we worden er steeds beter in

Het bevorderen van vitaal thuiswerken is nog steeds een urgente opgave voor werkgevers en werkenden. Daarom lanceerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vorige maand een nieuwe campagne: “Thuiswerken, we worden er steeds beter in”. De oproep van de campagne: blijf thuiswerken gedurende de corona-pandemie en doe dat op een gezonde manier. 

De oproep

Uitgangspunt van deze campagne is dat de thuiswerker onderdeel is van de oplossing om het coronavirus in te dammen. Thuiswerken beperkt namelijk het aantal reisbewegingen en helpt daarmee om besmettingen met het coronavirus terug te dringen, ook in de komende periode. Daarom blijft de oproep: werk zoveel mogelijk vanuit huis. Bij het werken vanuit huis moeten werknemers dat gezond en veilig kunnen doen en vitaliteit is daarbij belangrijk. De campagne helpt werkenden en werkgevers om vitaal thuiswerken samen goed te organiseren en handelingsperspectieven te bieden.

De informatie van de campagne wordt via verschillende communicatiekanalen verspreid, zoals dagbladen, radio, video en social media. De ervaringen die zijn opgedaan met vitaal thuiswerken zullen ook in de nabije toekomst relevant blijven als hybride vormen van werken op kantoor en thuis of op andere locaties vaker zullen voorkomen.

Meer informatie

Op de website hoewerktnederland.nl/thuiswerken zijn tips, inspiratie en informatie verzameld voor werkgevers en werknemers. Ook delen Nederlanders hun thuiswerktips in verschillende video’s, waarin zij ingaan op vragen zoals ‘hoe houd je werknemers gezond’, ‘hoe verbeter je jouw vitaliteit’ en ‘hoe verbeter je het contact met je collega’s?’. 

Lees ook: Tips voor gezond thuiswerken