Kosten van een loopbaancoach

Wat kost een loopbaancoach?

Wat zijn de kosten van een loopbaancoach? En wie gaat de kosten van loopbaancoaching betalen? Voordat je een coachingstraject ingaat, is het belangrijk om dat inzichtelijk te hebben. Een loopbaancoach is een hoog opgeleide en ervaren deskundige. Dat kost geld. Bovendien maken ze veelal gebruik van tests en hulpmiddelen en zijn bureaus veelal representatief gehuisvest.

Uurtarieven

De tarieven van een loopbaancoach liggen op € 75,- per uur of hoger. Een goede, ervaren loopbaancoach rekent zelden minder dan € 100 per uur en het tarief kan oplopen naar € 200,- per uur. Veelal betaal je je loopbaancoach niet per uur maar voor een heel traject. Je komt dan op prijzen vanaf circa € 1000,- per traject afhankelijk van de duur en intensiteit. Uiteraard zijn er uiteenlopende trajecten en zullen kosten daardoor ook verschillen.

Wie betaalt de kosten voor een loopbaancoach?

Draagt je werkgever of een instantie (deels) bij aan de kosten van een loopbaancoach? Of heb je de mogelijkheid en de bereidheid om zelf te investeren?

Er zijn verschillende financiering- / subsidieregelingen: 

  • Loopbaancoaching is tegenwoordig binnen organisaties steeds vaker onderdeel van POP (Persoonlijk ontwikkelingsplan). Informeer bij je afdeling Human Resources naar de mogelijkheden
  • Heb je te maken met ontslag en is er sprake van een transitievergoeding? Dan kun je een deel van de deze vergoeding ook belastingvrij inzetten voor loopbaancoaching. 
  • Heb je een uitkering (bijvoorbeeld een WIA) dan kan het voorkomen dat UWV (deels) bijdraagt aan coachingsbudgetten / re-integratie. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkcoach. 
  • Werk je binnen de sector Zorg & Welzijn: Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. 
  • Heb je zelf de mogelijkheid en de bereidheid om te investeren in loopbaancoaching? Dat zijn de kosten veelal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting onder ‘scholingskosten’. Let wel, deze regeling geldt alleen nog in 2021. Kijk voor de voorwaarden op de website van de Belastingdienst. Vanaf 2022 zal deze fiscale regeling worden afgeschaft. Er komt hiervoor in de plaats de subsidieregeling STAP-budget (Stimulering ArbeidsmarktPositie).
Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching kan worden ingezet bij vraagstukken op het gebied van werk, scholing en carrière. Het doel van loopbaancoaching is om je ondersteuning te bieden bij het richting geven van je eigen loopbaan. Hoe? Lees verder

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach kan je helpen bij je huidige baan, het vaststellen van je professionele- en persoonlijke doelen en je ondersteunen bij het maken van een carrièreswitch. Op welke manier een loopbaancoach jou kan ondersteunen is uiteraard afhankelijk van je situatie en wat je hulpvraag is. Lees verder

 

Vind een professionele loopbaancoach bij jou in de buurt