Mentale vitaliteit in coronatijd

Het coronavirus vraagt veel van zowel werknemers als werkgevers. Niet alleen door zwaardere werkomstandigheden, onzekerheid en stress over het virus, maar ook door thuiswerken en het vinden van een balans tussen werk & privé. Daarnaast hebben werkgevers nu minder zicht op de (geestelijke) gezondheid van hun medewerkers. Een reden temeer om eens stil te staan bij mentale vitaliteit. Er extra aandacht aan te besteden. En er werk van te maken. Al was het alleen al omdat mentaal vitale werknemers beter kunnen omgaan met drukke of veranderende situaties op het werk.
 

Werkgevers die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. In de vorm van meer werkplezier, minder ziekteverzuim en hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer, tot op hoge leeftijd, doorwerken. Dit vraagt om wendbaarheid van organisaties. En dat vraagt om werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze mentaal vitaal blijven. Zodat ze verandering aankunnen. Zodat ze gezond, fit en gemotiveerd blijven. En zodat ze op weg zijn naar duurzame inzetbaarheid.

Hoe kunnen werknemers mentale vitaliteit aanpakken en hoe worden zij daarin ondersteund?

Verder aan de slag met je mentale vitaliteit? Er zijn verschillende zelfhulpmodules en tips beschikbaar die helpen om inzicht te krijgen in je mentale fitheid en deze zo nodig te verbeteren. 

Van 16 t/m 20 november 2020 vond de Week van de Werkstress plaats. Er zijn volop adviezen, tips en tools gedeeld om balans te houden tussen werk en privé, uit- en aanstaan, energiegevers en energievreters. Heb jij grip op de situatie? Of is het de hoogste tijd voor een harde reset om opnieuw de balans te kunnen vinden? In deze editie van de Week van de Werkstress kreeg je tools die je helpen de balans te vinden en te behouden. En hoe je anderen daarbij kunt helpen.

Bron: Hoewerktnederland.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.